News

Here you can follow our press releases.

May 28, 2021
Cibus Nordic Real Estate AB (publ) gör ytterligare två förvärv i Finland för EUR 15,9m.

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) ("Cibus" eller "Bolaget") har idag undertecknat två förvärv innehållande totalt fem fastigheter i Finland för EUR 15,9m. Fastigheterna planeras tillträdas den 31 maj 2021 samt 30 juni 2021.

Förvärvet som beräknas tillträdas den 31 maj består av fyra fastigheter belägna i östra Finland. Fastigheterna är uthyrda till Tokmanni med långa hyresavtal och är belägna i Lieksa, Nurmes, Outokumpu samt Parikkala. Förvärvet som beräknas tillträdas den 30 juni är en S-Market livsmedelsbutik belägen i Vanda med S-gruppen som enda hyresgäst. Totala uthyrningsbara ytan för de fem fastigheterna är ca 10.700 kvm och den genomsnittligt återstående hyrestiden är nästan 7 år.

"Det hårda arbete vi lägger ner för att hitta lämpliga förvärv betalar sig. Säljarna av fastigheterna är olika typer av fastighetsägare: internationella fonder, finska fonder såväl som privata investerare. Några av säljarna har vi relation med sedan tidigare och har gjort flertalet affärer med dessa. ", säger Sverker Källgården, VD för Cibus.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sverker Källgården, VD, Cibus Nordic Real Estate AB (publ), tel: +46 761 444 888
Pia-Lena Olofsson, CFO, Cibus Nordic Real Estate AB (publ), tel: +46 708 580 453

Cibus är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm. Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och hantera fastigheter av hög kvalitet i Norden med dagligvaruhandelskedjor som ankarhyresgäster. Företaget äger för närvarande ca 300 fastigheter i Norden. De viktigaste hyresgästerna är Kesko, Tokmanni, Coop och S-gruppen. FNCA Sweden AB, +46 (0) 8-528 00 399 info@fnca.se, är utsedda till Certified Adviser.

Filer för nedladdning